Black background

If not now, when?

Een krachtige klimaataanpak is belangrijker dan ooit. Wij komen in actie voor een gezondere planeet. 

Side profile of Jaden Smith’s Vision Racer shoe

Maar zelfs nu is niet snel genoeg. 

We veranderen onze manier van werken om onze impact op het milieu te verkleinen. Nu is niet snel genoeg, maar met transparantie en urgentie verspillen we in elk geval geen waardevolle tijd meer. 

Wij voeren momenteel veranderingen door om deze doelstellingen tussen nu en 2030 te kunnen verwezenlijken.

In 2025 willen we 100% eco-leer en 50% gerecycled polyester gebruiken.

Polyester en leer zijn voor New Balance de twee grootste veroorzakers van klimaatverandering. Eco-leer vermindert de impact op het milieu binnen de gehele toeleveringsketen, van boerderij tot leerlooierij. Gerecycled polyester maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. 

In 2025 willen we op onze eigen locaties 100% hernieuwbare elektriciteit gebruiken. 

Het gebruik en de afvoer van gevaarlijke chemicaliën moet in 2025 helemaal zijn gestopt. 

Tegen 2025 willen we in onze schoenfabrieken 'zero waste' werken en dus geen afval meer naar de stortplaats moeten brengen. 

We willen de CO2-uitstoot in 2030 met 30% hebben verminderd. 

Outside shot of a New Balance factory
Outside shot of a New Balance factory

Wij werken aan een duurzamere toekomst  

Als lid van RE100 en ondertekenaar van het Fashion Industry Charter for Climate Action van de Verenigde Naties en de ZDHC Roadmap to Zero gaan we aan de slag met het terugdringen van de grootste milieu-impacts op onze productielocaties en in onze wereldwijde toeleveringsketen. 

Kwaliteitsdesign is duurzaam design 

Kwaliteit is altijd al onderdeel geweest van onze geschiedenis. Wij leren voortdurend nieuwe dingen en verbeteren onze aanpak om topkwaliteit, duurzame ontwerpen te maken. Onze portfolio van milieuvriendelijke materialen groeit gestaag, we zoeken naar manieren om minder materiaal te gebruiken en zetten in op meer circulaire systemen zoals reparatie en recycling. 

Let op het green leaf. 

Kleding die voldoet aan de green leaf norm van New Balance is gemaakt van minimaal 50% milieuvriendelijke materialen, zoals gerecyclede of biologische stoffen.