Doordacht ontwerp 

Onze producten op een meer verantwoorde manier tot stand brengen, is een voortdurend proces. We zijn vastberaden wat betreft onze inzet voor productontwikkeling, de materialen en methoden die we gebruiken en bovenal de personen die onze producten maken. 
Vandaag voeren we veranderingen door om die doelstellingen tussen nu en 2030 te behalen. 

Schoenen en kleding onder licentie, kleding dat ontworpen en op de markt is gebracht door NB's regionale ontwerpcentra (Tokyo Design Center en Manchester Design Studio), NB direct to team, promotieproducten die via externe leveranciers zijn besteld en wereldwijde voetbalkleding van voor 2022 zijn uitgesloten van onze doelstellingen voor milieuvriendelijke materialen (en de voortgang in de richting van die doelstellingen). Vanaf 2022 is wereldwijde voetbalkleding inbegrepen, behalve NB Japan. 

100% verantwoord leer en 50% gerecycled polyester in 2025

Voor New Balance hebben polyester en leer de meeste impact op het klimaat. Verantwoord leer vermindert de impact, van boerderij tot looierij, op het milieu. Gerecycled polyester helpt om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen.

In 2025 willen we op onze eigen locaties 100% hernieuwbare elektriciteit gebruiken. 

Het gebruik en de afvoer van gevaarlijke chemicaliën moet in 2025 helemaal zijn gestopt. 

Tegen 2025 willen we in onze schoenfabrieken 'zero waste' werken en dus geen afval meer naar de stortplaats moeten brengen. 

Uitstoot halveren tegen 2030 

Als lid van Business Ambition for 1.5 °C hebben we ons in het kader van het Science Based Target initiative (SBTi) ingezet om op korte termijn uitstootverminderingen in het hele bedrijf vast te stellen overeenkomstig klimaatwetenschap. Onze op 1.5 °C-doelstellingen werden in 2022 opgesteld en aan het SBTi voorgelegd. Beoordeling en goedkeuring worden in 2023 verwacht.

Tegen 2025 neemt 100% van de vrouwelijke werknemers in onze strategische schoenenfabrieken deel aan opleidings- en onderwijsprogramma's voor persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling 

Tegen 2025 beschikt 100% van de strategische leveranciers over een programma gericht op het welzijn en de betrokkenheid van werknemers 

In 2023 willen we gerichte gegevens over de lonen in de toeleveringsketen publiceren als onderdeel van ons streven naar eerlijke beloning 

Side profile of Jaden Smith’s Vision Racer shoe
Actie ondernemen 

Het is al jaren dat New Balance aan een sterke basis van duurzaamheidsprocedures werkt en mensenrechten door middel van het Responsible Leadership-programma respecteert. Bovendien namen we opvallende maatregelen en gingen we samenwerkingen aan gericht op diverse aspecten van klimaatverandering en maatschappelijke verantwoordelijkheid. We zijn ons ervan bewust dat dat onvoldoende is, maar door middel van transparantie en maatregelen zijn we voortdurend op zoek naar veranderingen die positieve resultaten teweegbrengen op zowel lange als korte termijn.   

Outside shot of a New Balance factory
Outside shot of a New Balance factory

Vastbesloten om voor een duurzamere toekomst te zorgen 

Als lid van RE100 en ondertekenaar van de UN Fashion Industry Charter for Climate Action en de Roadmap to Zero van ZDHC pakken we enkele van de grootste bronnen van milieuverontreiniging aan in onze productiefaciliteiten en in onze wereldwijde toeleveringsketen. 

Kwalitatief ontwerp staat voor duurzaam ontwerp 

We hebben altijd al belang gehecht aan kwaliteit. We leren voortdurend bij en blijven onze aanpak ontwikkelen om duurzame ontwerpen van hoge kwalitatief te maken. We werken aan een portfolio van milieuvriendelijke materialen, zoeken naar manieren om minder materialen te gebruiken en streven naar meer circulaire systemen zoals herstel en recycling.